Mies Bartholomeus

Praktijk voor toegepaste kinesiologie

Huilbaby's

Baby’s of ze nu binnenbuiks of buitenbuiks zijn, zijn bezielde wezentjes. Er bestaat in mijn visie geen leven zonder bezieling. De ziel van deze kleine wezentjes is niet groter of kleiner dan die van ons volwassenen.
Ze kunnen ons niet vertellen wat ze gewaar worden, ze laten ons dat op een andere manier weten(ook binnenbuiks).

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding leert je te voelen wat jouw kind je duidelijk wilt maken.
Zichtbaar is de lichaamstaal van de baby. Het tevreden “knorren”, de big smile en het vertrokken gezichtje, de opgetrokken beentjes, enz.
Hoorbaar is het huilen, de enige manier waarop de baby kan laten weten dat er iets mis is. Honger, dorst, vermoeidheid, een vuile luier, daar kunnen we direct wat aan doen.

Maar dan.... er zijn baby’s die blijven huilen, die zich niet ontspannen, tot grote wanhoop van hun ouders. Vaak krijgen ze het goed bedoelde advies: huilen laten!
Maar is dat echt de oplossing???
Veel van deze baby’s raken in grote paniek, volkomen overstuur, wanneer de ouders hen laten huilen.

De oplossing

Met behulp van de kinesiologie kunnen we de baby “bevragen”. Samen gaan we op zoek gaan naar de oorzaak en dan herstellen we de balans.
Het kind is te verstaan op fysiek, emotioneel en zielsniveau.
Soms zijn ouders verbaasd over datgene wat hun kind dwarszit.
En soms zeggen ze: eigenlijk wisten we het wel, maar we wisten niet wat te doen.
Voor mij is het intens dankbaar werk om een tolk/vertaler te zijn voor deze kleine hummeltjes.
Zowel in belang van de baby en zeker ook in het belang van de ouders en de rest van het gezin.

Voorbeeld

Opa houdt de één maand oude kleinzoon, de oudste van een tweeling, vast. Het jongetje is heel onrustig, huilt veel, slaapt slecht en kan zich niet over geven aan zijn slaap.
Via opa test ik de kleine man. Ik kom er op uit, dat hij een geboortetrauma heeft en vraag aan de moeder wat er is gebeurd bij de bevalling.
Moeder antwoordt: “hij is gehaald met de vacuümpomp en ademde niet. Hij is direct weggevoerd door de kinderarts”, vertelt ze.
Wat er verder is gebeurd weten moeder en vader niet. Het tweede jongetje wordt geboren. Pas 3 ½ uur later wordt de kleine man weer herenigd met zijn moeder.
Met baby vriendelijke technieken, waaronder bloesemremedies, herstellen we de balans, lossen we het trauma op, waarna het jongetje rustig is gaan slapen.
Mies Bartholomeus
Uranusstraat 5
8521 LZ St Nicolaasga
0513-431312
info@miesbartholomeus.nl