Mies Bartholomeus

Praktijk voor toegepaste kinesiologie

Leerproblemen

Voor leerproblemen zijn veel verschillende oorzaken.
De kunst is om te ontdekken waarom het kind moeilijkheden heeft met dat wat er op school wordt aangeboden. En ook met hoe het op school wordt aangeboden.

Hersenhelftdominantie

Het is van belang te weten hoe het uit erfelijkheid ontstane dominantie patroon van een kind is. Dit kan ook dyslexie of dyscalculie verklaren.
Er is een wezenlijk verschil tussen (mensen) kinderen met een rechter hersenhelft dominantie of een linker hersenhelft dominantie.
Zeker in de manier waarop ze informatie verwerken. En ook hoe werken beide hersenhelften met elkaar samen in verschillende omstandigheden.

Stress is een belangrijke factor als het gaat om leerproblematiek. Omdat stress een veelvoud aan reacties geeft in het menselijk brein en lichaam.


Inzicht leidt tot

Met de spiertest kunnen we inzicht krijgen in de oorzaken van de problemen en we kunnen een breed scala van technieken en mogelijkheden inzetten om het kind meer in balans te krijgen.
Dit werkt voor concentratieproblemen en ook voor problemen met de verwerking van informatie (dyslexie of dyscalculie) of welk probleem dan ook.

Mies Bartholomeus
Uranusstraat 5
8521 LZ St Nicolaasga
0513-431312
info@miesbartholomeus.nl